Mihajlović: Zašto bismo izvozili mleko ako možemo čokoladu

0

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da ulaganje Ujedinjenih Arapskih Emirata od 100 miliona dolara u srpsku poljoprivredu nije obespravljivanje, nego početak industralizacije poljoprivrede.

“Zašto bismo izvozili pšenicu ako možemo kolače i zašto bismo izvozili mleko ako možemo čokoladu? Naš cilj je da Srbija bude zemlja koja će izvoziti proizvode višeg stepena prerade”, rekla je Zorana Mihajlović na konferenciji za novinare Srpske napredne stranke (SNS), čiji je funkcioner.

Poljoprivrednici iz Vojvodine negodovali su zbog aranžmana sa UAE, kojim je predviđeno davanje u zakup i prodaja poljoprivrednog zemljišta koje koristi osam poljoprivrednih kombinata.

Zorana Mihajlović
navela je da su UEA zainteresovani za ulaganje u izgradnju hidroelektrane Đerdap 3 i izgradnju gasnih elektrana u Srbiji jer u toj oblasti, kako je navela, imaju razvijenu tehnologiju.

Zainteresovani su i za izgradnju terminala tečnog naftnog gasa u Pančevu i podzemno skladište gasa u Itebeju“, rekla je Zorana Mihajlović i ponovila da su Emirati u oblasti odbrane zainteresovani za razvoj i istraživanje vojne opreme.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.