Đilas: Ova Vlada će se srušiti sama

Dragan Đilas, predsednik DS i gradonačelnik Beograda, uveren je da će vanredni parlamentarni izbori biti održani tokom 2013. godine.

Đilas ocenjuje da posle šest meseci, potpuno jasno da Dačićeva vlada nema viziju kako da poboljša životni standard, da su razlike unutar vladajuće koalicije nepomirljive i da parališu državu i da je vanredni izlazak na birališta - na vidiku.

-Vučić, Dačić i Dinkić svakog dana tvrde da su spremni za izbore, da ih se ne plaše, i da će oni biti raspisani ako ne uspeju reforme. Oni su nametnuli temu izbora, a ne opozicija. Vlada koja ovako funkcioniše nema dugi vek. Sama će sebe da sruši. Postoji direktan konflikt koalicionih partnera i dve politike, predsednika i Vlade. Da je ovo normalna zemlja, izbori bi, na primer, već bili raspisani, jer su stranke vlasti obećali jednu kosovsku politiku, a sprovode drugu. Ne samo da daju granicu na Jarinju i Brnjaku nego nude i stolicu Kosovu u UN, kaže Đilas u intrevjuu za Novosti.

Đilas objašnjava da se pohvalno izjašnjava o Vučiću, jer se "ulaže ozbiljna energija u pokušaj rasvetljavanja privatizacija, krađa ili korupcije u državi".- Ko neće da prizna da to vidi, on laže, dodaje Đilas.

Na pitanje da li sprema koaliciju sa Vučićem, Đilas kaže da tu priču lansiraju Dinkić i Dačić:
-Samo je nelogično što istovremeno tvrde da izbora neće biti. Nije mi jasno kako se onda sprema koalicija kad neće biti izbora. DS će na izbore izaći sa svojim novim programom i ne možemo praviti koalicije ni sa kim ko nije spreman da podeli osnovne vrednosti za koje ćemo se zalagati. Imena stranaka me ne interesuju.

(Smedia)

Pogledajte još