Sažalio se: Šeik poklonio Srbiji tri džipa

Džipovi su pre nekoliko dana dopremljeni iz Ujedinjenih Arapskih Emirata transportnim avionom "herkules" i trenutno se čuvaju u jednoj od kasarni Vojske Srbije.

Džipovi će vrlo brzo početi da se koriste za prevoz najviših državnih funkcinera i dočeke stranih delegacija, zato što su reprezentativni i imaju najviši stepen zaštite.

Razlog za donaciju je taj što je šeik, koji je pre dve sedmice boravio u Srbiji, video da državni organi nemaju "bogzna kakav vozni park".

"Kada je organizovan doček za šeika, za prevoz njega i njegove delegacije dali smo najbolje automobile kojima raspolaže naš državni vrh, između ostalog i automobile koje koriste predsednik Tomislav Nikolić i prvi potpredsednik Aleksandar Vučić. Pošto se radi o automobilima starim od 10 do 15 godina, šeik je shvatio kakva je situacija i čim se vratio u Abu Dabi najavio da će tri blindirana mercedesa sa najboljom opremom poslati Vučiću na poklon", rečeno je listu "Alo" u Ministarstvu odbrane.

Prvi potpredsednik Vlade je zahvalio, ali je tražio da to bude poklon za Srbiju, što je šeik i prihvatio i poslao automobile specijalnim letom.

Džip je težak četiri tone, motor 6100 kubika, a maksimalna brzina je 300 kilometara na sat.

(Alo, Novi magazin)

Pogledajte još