Čović: Sramno je to što se desilo ali nije trenutak za razlaz

On je međutim ocenio da nije trenutak za razilaženje i naglasio da će "biti primoran da ode" ako se nastavi sa dosadašnjom praksom.

"Sve ono što se dogodilo nanelo je veliku štetu FK Crvena zvezda. Tu ne mislim samo na incident koji se desio između Džajića i mene već i na izveštavanje brojnih medija koji su u želji za senzacionalizmom pisali sve i svašta i tako dodatno dolili ulje na vatru, naveo je Čović u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

Do incidenta između Čovića i Džajića došlo je juče, na stadionu Zvezde. Prema jednoj verziji došlo je i do fizičkog obračuna, a po drugoj samo do koškanja i teških reči. Neki mediji su čak objavili i "transkripte" svađe njih dvojice.

"Moram da priznam da je sramno ono što se dogodilo između nas dvojice, ali i da naglasim da sve to nisam želeo i da svemu tome ni na koji način nisam doprineo...moram da naglasim da tokom pomenutog incidenta nisam koristio psovke, da nikoga nisam psovao. To nije moj manir, ne odgovara mom vaspitanju i obrazovanju. Takođe, niko me nije udario i na sreću nije bilo fizičkog kontakta, a dobro je poznato da za fizičkim obračunom posegne samo onaj ko nema argumente", naveo je Čović.

On je rekao da je klub "u velikim problemima" koji su "poprilično nagomilani", "imaju svoju dugu istoriju" i da ih nije lako rešiti.

"I Džajić i ja volimo Crvenu zvezdu, zato smo se u ovako teškom trenutku prihvatili funkcija, jer želimo da se problemi reše. Ali, sada je već očigledno da nam se metode i pristupi za rešavanje pomenutih problema potpuno razlikuju. Naši stilovi rada su drugačiji, a ja ne želim da radim na način kako se ranije radilo u FK Crvena zvezda, jer je takvo poslovanje i dovelo do svih ovih nedaća sa kojima se sada suočavamo", naveo je Čović.

Funkcioner crveno-belih naveo je da ima posebno poštovanje prema legendama i da je Džajić jedna od legendi Zvezde, što mu "niko ne može oduzeti".

"Međutim, status legende vam automatski ne garantuje uspeh, jer je obavljanje ozbiljnog posla i vršenje odgovornih funkcija u kriznim situacijama nešto sasvim drugo. Pragmatičan sam čovek, jasno definišem probleme i precizno postavljam zadatke, mnogo radim, ali zato i od svojih saradnika tražim da me u tome prate i nikada ne obećavam nemoguće. To je moje profesionalno pravilo u radu koga se striktno pridržavam i od koga nisam želeo niti ću da odstupim ni u FK Crvena Zvezda", naveo je Čović.

On je istakao da je pred sadašnjom upravom "ogroman posao" i da su klubu potrebni svi koji imaju znanje i iskustvo, vole Zvezdu i žele da joj pomognu.

"Ne zahtevam bilo čiji odlazak, jer nije trenutak da se rasipamo, već da se skupimo i budemo jedinstveni baš sada kada je teško. Stavovi mogu da nam se razilaze, ali mora da se radi. Međutim, ako se nastavi sa ovakvom praksom rada, ja ću bi biti taj koji će biti primoran da ode. Jednostavno, ne želim i neću da učestvujem u nečemu što je osuđeno na neuspeh", naveo je Čović.

On je pozvao na smirivanje strasti posle incidenta.

(Beta)

Pogledajte još