Đilas: Svi sem Dinkića potencijalni partneri DS

Đilas je rekao da je plan ekonomskih mera plod njegovih razgovora sa privrednicima i ekonomistima, njegovih iskustava iz privrede, kao i vođenja budžeta Beograda.

Komentarišući kritike na njegov predlog o uvođenju fiksnog kursa, Đilas je rekao da bi pre uvođenja te mere prvo trebalo da se smanje fiskalni i spoljnotrgovinski deficit, da se ukine dispratitet cena u energetskom sektoru...

"Fiksni kurs odgovara građanima i izvoznicima, ali je loš za uvoznike, banke i državu. Zato to njima ne odgovara. Ali će građani tačno znati kolika im je plata, ljudi će moći da se zadužuju u dinarima, a ne da strepe od povećanja rate za kredite. Smanjiće se inflacija", rekao je Đilas za "Blic".

On je naveo i da bi takav kurs bio podrša izvoznoj privredi.

Prema njegovim rečima, Vlada nema dugoručno strategiju razvoja zemlje i da ne može više da se dozvoli investitorima da zaposlenima daju plate od 20.000 dinara.

Lider DS-a je, takođe, rekao da je protiv prodaje državnog poljoprivrednog zemljišta strancima, kao i da moraju da se smanje doprinosi na plate na 50 odsto.

"Tako bi se povećale plate, samnjio broj nezaposlenih radnika. Nema razvoja Srbije bez drastičnog povećanja proizvodnje, novih investicija. Ovo što danas radi ova vlada je samo krpljenje rupa", rekao je Đilas.

Svi sem Dinkića potencijalni partneri DS

Ðilas je rekao je da vanredne parlamentarne izbore očekuje u maju ili na jesen i da bi posle izbora potencijalni partneri demokaratama mogli da budu svi koji prihvate njihov ekonomski program, osim Mlađana Dinkića.

"Vlada se sama urušila i svakoga dana se sve više ruši. (Ivica) Dačić više nema kredibilitet da bude premijer", rekao je šef DS.

On kaže da nimalo nije realno da DS i SNS naprave većinu bez izbora, a da su posle izbora potencijalni partneri demokratama svi koji prihvate ekonomski program te stranke, osim Dinkića. Tu, kako kaže, nema kompromisa.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.