Pijanista Ričard Klajderman sviranjem pomaže ljubavnom životu kornjača sa Galapagosa (VIDEO)

0

Poznati francuski pijanista Ričard Klajderman odlučio je da pomogne ljubavnom životu ugrožene vrste kornjača sa Galapagosa tako što im uživo, u zoološkom vrtu u Londonu svira romantične balade.

Ričard Klajderman, poznat po svojim romantičnim baladama, posebno legendarnoj “Za Adelinu“, svoj raskošan talenat za klavirom odlučio je da iskoristi u humane svrhe. Naime, čuveni pijanista, u londonskom zoološkom vrtu, uživo, svira lagane pesme kornjači sa Galapagosa po imenu Dirk, koji ima preko 70 godina, i njegovim “suprugama” – Doli, Prisili, Poli i Dolores.

Muzika je veoma moćna stvar i verujem da ima pozitivan efekat na životinje baš kao na nas. Zaista je neverovatno iskustvo svirati na mestu kao što je zoološki vrt u Londonu – priča Klajderman koji na ovaj način pokušava da pomogne velikim kornjačama sa Galapagosa da se razmnože i nastave svoju ugroženu vrstu.

Nauka potvrđuje da muzika utiče na životinje i njihovo ponašanje isto kao što utiče i na raspoloženje ljudi. Na primer, farmeri tvrde da muzika povećava količinu mleka koju daju krave.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.