Interpol traga za pomoćnicom predsednika opštine Medveđa

Prema pisanju kosovskih medija, Lema Đema je u Prištini osuđena na tri godine zatvora u odsustvu zbog zloupotrebe službenog položaja, a na listi Interpola našla se 5. avgusta 2011. godine.

Lemu Đemu je za svog pomoćnika imenovao Drašković 15. januara ove godine, na predlog jedinog koalicionog partnera - Partije za demokratsko delovanje (PDD). Ona se bavi pitanjima iz oblasti razvoja lokalne samouprave, socijalne zaštite, kulture i obrazovanja. Iako je “Blicu” juče ujutru rečeno u sedištu opštine da nova pomoćnica normalno radi i dolazi na posao, predsednik Drašković je kazao da Lema Đema “već dva, tri dana ne obavlja dužnost pomoćnika”.

- Ne radi više zato što smo i mi čuli za nekakvu Interpolovu poternicu za nas neprizante države Kosovo. Ono što je sigurno, ona nije tražena kod nas. Donela je čistu biografiju, da nije osuđivana i nije pod istragom, da je svojevremno u Srbiji završila Ekonomski fakultet i da sa mužem živi u obližnjem Tupalu, što je bilo dovoljno, a za ostalo ćemo videti - kaže Drašković.

Do Leme Đeme juče nismo mogli da dođemo, kao ni do Draškovićevog zamenika i lidera ogranka PDD u Medveđi Ljorima Sahitija, a načelnik Policijske uprave u Leskovcu Vladimir Žugić se, kao i mnogo puta ranije, nije javljao na poziv “Blica”.

Blic

Pogledajte još