Tom Henks brani Srbe: Kosovo je bilo i biće srpsko!

Henks je naime, govoreći o skorašnjem početku snimanja holivudskog spektakla o istorijatu nastanka Izraelske države u produkciji Stivena Spilberga a gde će igrati jednu od glavnih uloga, uporedio golgotu Jevreja sa stradanjem i patnjom kosovskih Srba.

- Jevreji su tokom Drugog svetskog rata pretrpeli pogrom holokausta a da ne govorim šta im se sve dešavalo stotinama godinama ranije. I pored svega toga nikada nisu gubili veru u svoje korene i da će vratiti svoju zemlju pa su se ceo jedan milenijum pozdravljali sa „Dogodine u Jerusalimu“. Sličan slučaj imamo i danas kada je reč o Kosovu. Tamo su nekada živeli Srbi, podizali manastire i imali svoje kraljeve a onda su došli Albanci i proterali Srbe. Krajem 20 veka na Srbe su padale i NATO bombe ali oni i dalje ne žele da priznaju da je Kosovo samostalna država i govore „Kosovo je Srbija“, poput Jevreja nekada koji su se na kraju ipak vratili u svoju zemlju, pa možda to bude slučaj i sa Srbima - rekao je Henks.

Tom Henks je inače poznat u Holivudu po svom interesovanju za istorijske teme, učestvovao je zajedno sa Spilbrgom i u dokumentarno-istorijskom filmu o Drugom svetskom ratu a važi za jednog od ne samo najboljih već i najobrazovanijih holivudskih glumaca.

Izvor: Srbin.Info/Pravda

Pogledajte još