U toku sastanak državnog vrha: Konsultacije uoči razgovora Dačić-Tači u Briselu

Sastanku, u Užičkoj ulici, prisustvuju predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vucicć, potpredsednica vlade zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić, savetnik predsednika Srbije Marko Đurić i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

Prema najavama, posle sastanka biće izdato saopštenje za javnost.

Na put u Brisel, kako saznaje Tanjug, putovaće premijer Dačić, a pored njega u sedište EU ići će i Đurić i Vulin.

U petak je održan sastanak državnog vrha na istu temu na kome je potvrđeno potpuno jedinstvo po pitanju Kosova i Metohije i nastavka dijaloga sa Prištinom.

Posle sastanka, Marko Đurić je rekao da je konstatovano da najuticajniji predstavnici međunarodne zajednice treba Prištini da upute ohrabrenje da učini ustupke kako bi se postigao dogovor u ključnom trenutku dijaloga koji se vodi u Briselu.

Premijer Dačić je prethodnih dana rekao da su u dijalogu sa Prištinom na vidiku veliki problemi, da se nikakav novi dogovor niti sporazum ne nazire. On je precizirao da postoji dubok i težak problem jer prištinske vlasti apsolutno ne žele da prihvate ništa što ne moraju i na šta ih niko ne tera.

Tanjug

Pogledajte još