Tadić: Molićete me da se vratim na čelo DS!

- Tadić je nedavno svojim prijateljima rekao da bi bilo bolje da je uoči izbora u DS, kada ga je Đilas ucenjivao cepanjem stranke, pristao čak i na to da gradonačelnik Beograda formira svoju partiju nego što se povukao želeći da sačuva celovitost stranke. Kako se pokazalo, stranka pod Đilasovom palicom ima najniži rejting u poslednjih deset godina, podeljena je na više frakcija, mnogi poslanici ili članovi su je napustili, a Tadićevi najbliži saradnici su isključeni iz stranke - ispričao je za Kurir sagovornik iz DS.

Tadić je ,konstatujući lošu situaciju u DS, rekao: „Molićete me da se vratim na čelo stranke!“

Inače, Tadić je pre tri meseca uoči izbora u DS tražio od Đilasa da, ukoliko se povuče iz trke za lidera stranke, ne dira njegove bliske saradnike i ne sprovodi revanšizam.

Međutim, ne samo što se to nije dogodilo nego je DS za godinu dana uspeo da prepolovi podršku građana. Sa 26 odsto podrške građana, koliko je imao u februaru prošle godine, kad je na njegovom čelu bio Boris Tadić, pao je na svega 13 odsto.

Prošli mesec obeležilo je isključenje Dušana Petrovića i Vuka Jeremića iz stranke, nekadašnjih potpredsednika DS i ministara u bivšoj vladi.

Petrović je nakon isključenja formirao svoj poslanički klub Zajedno za Srbiju u Skupštini Srbije, a uskoro bi trebalo da osnuje i novu stranku. U Petrovićevom Šapcu lokalni odbor napustio je 81 od 95 članova DS.

U Kruševcu je odmah zatim četvoro članova Opštinskog odbora pošlo za narodnim poslanikom iz tog kraja Miodragom Đidićem i priključilo se petrovićevcima.

Usledio je i jučerašnji prelazak osam od 13 odbornika SO Dimitrovgrad iz DS u Zajedno za Srbiju, a uveliko se najavljuje da će slično biti i u Nišu i Valjevu, gradovima iz kojih su poslanici Boško Ristić i Milovan Marković, koji su se već pridružili Dušanu Petroviću.

Jeremić još ne zna da li će formirati novu stranku ili će pristupiti nekoj od postojećih.

(Izvor: Kurir )

Pogledajte još