Proveo dve godine u samici: Nije se kupao, sam vadio zub, nokti mu se obavili oko članaka (VIDEO)

Stiven Slevin (59) u samici zatvora u Novom Meksiku proveo je 22 meseca tokom kojih je bio toliko zanemaren da je sam sebi morao da vadi zub jer mu nije bila dozvoljena poseta zubara. Država će sada morati da mu, na ime odštete za pretrpljeni fizički i psihički bol, isplati 15 miliona dolara.

Tokom dve godine neljudskog tretmana u samici, ovom čoveku je bilo uskraćeno pravo na zubara, pa je sam sebi morao da vadi pokvaren zub, nokti su mu izrasli toliko da su mu se obavijali oko članaka, a zbog odbijanja čuvara da mu omoguće kupanje, na koži su mu se pojavil gljivična oboljenja i otvorene rane.

Slevin je uhapšen 2005. godine zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a zatvorsku kaznu je odsluživao do 2007. godine, međutim, sve vreme kazne bio je ostavljen da pati u izolaciji.

Po završetku neljudske zatvorske kazne Slevinu su ostale ozbiljne fizičke i mentalne posledice. Od izlaska iz samice, konstatovan mu je rak pluća, a psihijatri su utvrdili da su dve godine samoće štetno uticale na njegovu mentalnu stabilnost.

Izvor: SMedia

Pogledajte još