Crna Gora: Policajac pretukao mladiće jer su pevali Zvezdine pesme

Radovan Ćipović(22) i Ivan Rešetar(23) dežurnoj službi policije u Danilovgradu podneli sz prijavu protiv dva službenika te ispostave i traže suspenziju, a podneće i tužbu protiv jednoga od njih zbog nanošenja telesnih povreda.

Oni tvrde da ih je saobraćajac u uniformi pretukao pre dve noći na magistralnom putu Nikšić-Podgorica, te da im je rekao „Nije vam ovo Srbija“.

Zbog toga su juče Rešetar i Ćipović, u konsultaciji sa advokatom, podneli prijavu Tužilaštvu.

Iz Uprave policije je saopšteno da su Ćipović i Rešetar dežurnoj službi policije u Danilovgradu podneli prijavu protiv dva službenika te ispostave, nakon čega je o slučaju obavešteno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici i u toku je prikupljanje dokaza o ovom događaju.

- Tokom puta insistirali su na tome da se dogovorimo kako ćemo, da se nađemo na kafi i dogovorimo da ne podnosimo prijavu protiv njih. Rekli su da smo mi krivi jer nismo nosili fluorescentne prsluke, ali i da su i oni krivi“, ispričao je Ćipović.

On kaže da mu je policajac polomio nos, pa pretukao drugoga, nakon čega ih je priveo kod kola, legitimisao i pretresao.

Policija navodi da će od izjašnjenja nadležnog tužioca zavisiti preduzimanje eventualnih mera protiv policijskih službenika na koje se prijava odnosi.

Ćipović radi kao konobar u jednom danilovgradskom kafiću, a Rešetar je student stomatologije. Njih dvojica tvrde da nikada nisu imali problema sa zakonom, pa čak i da nikada nisu ni legitimisani na ulici, zbog čega im je nejasno zašto su bili izloženi policijskoj torturi.

Naglasili su da ih je tukao samo jedan od dvojice policajaca koji su bili u patroli, ali i da drugi nije ni pokušavao da spreči kolegu.

Rešetar je rekao da neće odustati od tužbe i da će tražiti suspenziju policajca.

- Tužićemo njega privatno, ali i policiju. Smatramo da je ovo sramotno. Ovo nije demokratska država, ako ne možemo slobodno da se šetamo. Imam trudnu ženu, ona je sinoć preživela traumu kad sam došao kući. Nema potrebe za tim. Treba li sutra i moje dete da bije policija čija je dužnost da štiti građane - pitao je Ćipović.

(Izvor: Srna / fakti.org )

Pogledajte još