Stojadinović: Sa Pinta ćemo plaćati donacijama

"Stav kluba je da niko nema platu veću od 200.000 evra i Sa Pintova će biti blizu toga. Da li 180.000 ili 200.000 evra, to ne znam. On će biti plaćen van klupske kase, od donacija. Ljudi iz Upravnog odbora su pronašli one koji će to da donesu", rekao je Stojadinović novinarima posle sednice Upravnog odbora.

Sa Pinto će prema ugovoru u klubu ostati do kraja sledeće sezone, uz opciju da se saradnja produži još godinu dana, a Stojadinović je najavio da će se portugalski trener u utorak pojaviti u Beogradu.

"Sa Pinto je i više nego upoznat sa situacijom u kojoj se nalazi Crvena zvezda. Nije se upašio i svestan je svega. Lično sam ga doveo i pružio mi je uverenje da će nam doneti hrabrost. Ne verujem da može da bude loš trener", rekao je Stojadinović.

On je dodao da misli da je Sa Pinto pravo rešenje za mesto Zvezdinog trenera.

"Ne plašim se jer Rikardo odaje pozitivnu energiju i poverenje. Ne poznajem ga lično, jednom sam ga video, ali bi bilo glupo da neko ne zna Sa Pinta. Ako pogrešim, neka ide po mojim leđima", rekao je Stojadinović.

Prema njegovim rečima, Sa Pinto je insistirao da dovede samo jednog saradnika u Beograd, koji će zarađivati 3.000 evra mesečno.

Dosadašnji trener Crvene zvezde Aleksandar Janković sporazumno je raskinuo ugovor sa klubom, a Stojadinović je ponovio stav da nije oteran.

"Ugovor je raskinut na obostrano zadovoljstvo. Niko nije smenjen, ni oteran i to je najbolje rešenje za klub i situaciju u kojoj se nalazimo. Njegova smena je splet raznih okolnosti i ne treba kriviti nikoga", rekao je Stojadinović.

Sportski direktor Zvezde je kazao da bi bilo dobro da Sa Pinto što pre preuzme ekipu, a sledeći trening crveno-belih je zakazan za sredu.

(Izvor: B92)

Pogledajte još