Stižu li i bogataši s njegove liste: Forbs u poseti Dačiću i patrijarhu

Na poziv predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića, u Srbiji će od subote 23 do 27. marta boraviti potpredsednik "Forbs izdavačke kompanije" (Forbes Publishing company), Kristofer Forbs.

Prvog dana posete planiran je sastanak s premijerom Dačićem, a nedelju, 24. marta, gost iz SAD i predsednik srpske vlade sastaće se s patrijarhom Irinejom, nakon čega će obići Hram Svetog Save na Vračaru, najavljeno je iz Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Forbs će potom posetiti Narodnu biblioteku, Muzej Paje Jovanovića, Konak kneginje Ljubice i Galeriju fresaka.

U ponedeljak, 25. marta, planiran je sastanak premijera Dačića, prvog potpredsednika vlade i ministra odbrane Aleksandra Vučića i ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića s američkim gostom.

Istog dana Forbs će imati i sastanak s delegacijom Telekoma Srbija, Elektroprivrede Srbije, a nakon toga će obići Beli dvor.

Za utorak, 26. mart, predviđen je obilazak Oplenca, kao i sastanak Forbsa s rukovodstvom Fijata i obilazak fabrike. Premijer Dačić i Forbs će u utorak posle podne održati zajedničku konferenciju za novinare.

Premijer Srbije je posetio kompaniju "Forbs" početkom februara, tokom posete Vašingtonu. Tom prilikom Dačić je rekao da prioritet aktivnosti vlade nije samo međunarodna politika, već i stvaranje uslova za privlačenje stranih investicija u Srbiju.

- Kada bi samo jedan sa liste Forbsovih najbogatijih ljudi na svetu uložio nešto u Srbiju, mislim da bi svim građanima Srbije bilo bolje - rekao je tada on i dodao da je Forbs izrazio želju da pomogne Srbiji da dođe do stranih investicija.

Predsednik Vlade Srbije tada je pozvao Forbsa da poseti Srbiju već sledećeg meseca, odnosno u martu.

Izvor: Tanjug via Kurir

Pogledajte još