Delfini slavili u Barseloni, Savić zadovoljan

Meč nije imao takmičarski značaj pošto je Srbija ranije obezbedila plasman na završni turnir, gde odlazi nakon maksimalnog učinka u grupi i osvojenih 12 bodova.

Pred oko 1.500 gledalaca, sudili su Sadekov (Rusija) i Tot (Rumunija).

Španija: Pinedo, Gutijeres, Agiran, Eksribano, Molina 2, Migel, Esteljer, Espanjol 1, Vales 2, Perone, De Lero 1, Tebar.

Srbija: G.Pijetlović, S.Rašović, Mandić 2, Marković, Šaponjić 1, Eškert, Ćuk 3, V.Rašovixg, Matović 1, Ubović, Dedović 1, Vapenski, B. Mitrović.

Igrač više: Španija 8 (5), Srbija 5 (3). Peterci: Španija 1 (0), Srbija 1 (1).

Podnlađeni sastav reprezentacije Srbije sa četvoricom debitanata, Strahinjom i Viktorom Rašovićem, Dušanom Markovićem i Markom Matovićem, zasluženo je trijumfovao u zanimljivom i uzbudljivom susretu. Španci su odlično počeli, poveli sa 3:0, ali je u nastavku tim Srbije zaigrao mnogo bolje.

Na visokom nivou posebno je bila igra u odbrani. Sa dva gola Mandića i jednim Ćuka izabranici selektora Dejana Savića su do petominutnog odmora uspostavili ravnotežu, iako je domaćin imao prednost od 4:3. U trećih osam minuta utakmice sve je bilo rešeno. Srbija je zaiigrala odlično, a Španija ušla u problem sa napadom i često ostajala bez prilike za šut. Dva uzastopna gola Ćuka za preokret potpuno su zbunila domaću ekipu, pa su do kraja treće četvrtine Matović i Šaponjić najavili trijumf.

U poslednjem delu meča Dedović je postigao gol za najveće vođstvo Srbije (8:4), da bi Španci preko iskusnog Moline samo ublažili poraz.

"Svaka čast momcima. Početak je bio nesiguran, ali smo u nastavku popravili igru u odbrani, koja je do kraja bila fenomenalna. Španci nisu imali rešenje", izjavio je Savić posle utakmice.

On je dodao da je srpski tim našao rešenje za presing protivnika i da je to rezultiralo boljim napadom i golovima.

"Čestitke zaslužuju svi, od obojice golmana, do svakog igrača. Bili su borbeni, požrtvovani i koncentrisani, iako su prvi put igrali u ovakvom sastavu", kazao je Savić.

Tabela: Srbija 9 bodova, Španija 2, Nemačka 1. U poslednjem 6. kolu u subotu igraju Španija i Nemačka, a Srbija je slobodna.

Završni turnir Svetske lige za vaterpoliste biće održan od 11. do 16. juna u ruskom gradu Čeljabinsku.

(Tanjug)

Pogledajte još