Rekla guska guski da je guska

Logično je da se strarleta u šou programu koji, uzgred budi rečeno, stvara i lansira nove ili reanimira „karijeru“ starim starletama, pojavi u što provokativnijem izdanju. To nije ni neobično ni smešno. Smešna je Paris Hilton sa Biblijom pod miškom, ovo je sasvim regularno.

Naravno, najviše netrpeljivosti pokazala je starleta iz devedesetih, mada se to tada zvalo pevačica bez obzira na odsustvo glavnog „alata“ za tu profesiju, glasa, Sindi Models. Ona je danas pritisnuta novom ulogom koja joj nikako ne paše. Supruga je, bivša doduše, majka, sestra narodne poslanice. Rado bi Avi pokazala kako se to stvarno radi, ali ne može. U igri je ugled familije i parlamenta. Tu frustraciju Sindi redovno olakšava izjavama na račun podmlatka tipa: „Zašto nećeš da imaš seks u kući pa zato su te i zvali.

Bivša modelsica je, valjda znajući kako stoje stvari u branši, poverovala da Ava ne zna ni da čita a kada je ova, bez greške, naređala većinu komedija antičkog komediografa Aristofana, bila je ubeđena da su to nekakvi kalamburi vendijevskog tipa. Ipak, baš preko leđa Ave Karabatić, Sindi je uspela da se „olakša“. Pod izgovorom masaže raskopčala je brushalter i bar do pola oslobodila nekada najpopularnije grudi devedesetih. Tamo gde Sindi ide sisama, Ava ide dupetom, pa je masažu obilato i nepotrebno obogatila mešanjem svesna da ima mušku publiku iza leđa. A i kamere su tu.
Da nema tajnog štaba u kući možda sve ovo ne bi ni bilo vredno pomena, ali način na koji Milić, Soraja Maja Nikolić komentrišu događaje više je nego ilustrativan glede starog, dobrog licemerja. Avino ponašanje Maja je objasnila pokušajima da starleta postane poznata što je Milić dopunio komentarom: „Ušla je u kuću u halterima na nula stepeni i po košavi, mora biti ili mrtva ili poznata.

Seksualno-nemoralan tip koji veliki deo svoje popularnosti, pa i učešće u rijaliti programima, duguje pre vulgarnostima nego muzičkom stvaralaštvu, pokazao se posebno osetljivim na ovaj tip ženske ekstrovertnosti i slobode. Da li ta konzervativnost ide s godinama ili se iza svakog jeba*a na rečima krije zadušna baba, izaberite sami. Tek i Avinu upućenost u sve i svašta, koju većina ukućana nije razumela, Milić je ocenio kao „fragmentarno znanje“ i „glumljenje intelektualke“. Zaista, ko bi mogao da veruje intelektualki u tangama, one poverenje i kredibilitet zarađuju isključivo dioptrijom i masnom kosom?

Maja, kojoj je Soraja s pravom prepustila „da bude zlica“, morala je, po svim pisanim i nepisanim zakonima, biti iziritirana Avinim nastupom. Svesna da sama ne sme da bude tako slobodna budući da i nju pritiskaju godine i društvena uloga u širokom luku od majčinstva do borbe za Kosovo, Maja će kao trojanskog konja iskoristiti Soraju: „Ona će uvenuti kad ti uđeš u kuću koliko si bolja riba. Ima da dobije facijalis“. Soraja je odgovorila molbom da je nikako ne porede sa Avom. Nisu sve starlete iste. Neke su starletastije od drugih.

Sve u svemu, veštom spletkom Velikog brata Ava je poslata u kombi odlukom štaba zaduženog za etička i estetska pitanja ali joj je ostavljeno da veruje da su je tamo poslali upravo cimeri iz kuće. Ni to nije bilo dovoljno Maji Nikolić, koja je kumovala ovakvom „scenariju“, pa je Avino mešanje propratila sledećom ocenom: „Ova je na nekim drogama sto posto“. Milić se, očekivano, složio i samokratko dopunio instant dijagnozu: „Spid“.

Naše javne ličnosti sklone su sponatnom brisanju memorije i propiranju svojih biografija. Ima tu čitav niz narodnih poslovica koje objašnjavaju ovaj sindrom ali za kraj poklanjamo jedan mešajući spot mlađane Maje Nikolić. Takođe iz košmarnih devedesetih. Na čemu li je tada bila?

Pogledajte još