Gerontološki centar: Medicinska sestra iskopala oči starici?

Istraga o incidentu u Gerontološkom centru u Knjaževcu koji se odigrao 12. marta, oko dva časa ujutro, kada su stanarki Olgi Cvetković (83) izvađene oči, mogla bi da ima neočekivan obrt. Jer, kako tvrde "Novosti", teško povređena starica je imenovala svog napadača - jednu medicinsku sestru u domu.

Kako “Novosti” saznaju, Olga Cvetković je, posle hospitalizacije na odeljenju Maksilofacijalne hirurgije Kliničkog centra u Nišu, policajcima pojasnila kako je napadnuta i povređena. Ispričala je da se nalazila u sobi, kada joj je sestra donela da popije lek, ali je ona to odbila.

"To je iziritiralo sestru, koja je počela rukama da mi na silu otvara usta i da mi izvlači jezik", zapisano je u službenoj belešci policajca koji je saslušao Olgu Cvetković.

"Govorila mi je i “Hoćeš li da ti isečem jezik?”. Zatim me je udarala po grudima, pa mi ponovo otvarala usta, a potom mi je rukama iskopala oči. Niko me nije gurnuo, niti sam pala, a u sobi su bile još tri nepokretne ženske osobe, koje nisu mogle da mi pruže pomoć, iako sam zapomagala", stoji u službenoj belešci.

Po dosadašnjoj, zvaničnoj verziji ovog događaja, Olgu Cvetković je pretukla gluvonema stanarka te ustanove V. T., koja je, nakon toga, prebačena u niški zatvor.

Izvor: Novosti

Pogledajte još