Severina rasprodala Arenu!

Spektakl koji će trajati više od dva sata uključiće oko 70 ljudi. Severina kaže da je srećna i uzbuđena, a izgleda da joj to utiče i na apetit jer je, po opštoj oceni, možda i – premršava. Zadovoljna je kako se sve to odvijalo na probama i na prvom koncertu u Rijeci prošle subote gde je, po sopstvenom priznanju, prvi put u karijeri izašla na scenu bez treme. Nema je, kaže, ni pred Arenu, barem za sada.

Ovo nije moj, već naš koncert“, poručuje, a pod tim „naš“ podrazumeva reditelja Tomaža Pandura koji je osmislio ceo koncept, zatim kreatora Marka Mitanovskog, uveliko poznatog van regionalnih okvira, takođe svetski znanog koreografa Anžea Škubea koji živi u Los Anđelesu i Dorijana Kolundžiju, zaduženog za video produkciju.

(old_image)

Ovo će biti žanrovski hibrid pozorišta, opere, drame, baleta, mjuzikla i cirkusa“, najavio je Pandur, izražavajući fascinaciju Severininim talentom i sposobnošću da se sve što je zacrtano brzo realizuje.

Marko Mitanovski je rekao da je počastvovan što se nalazi među odabranima:
Jeste naporno, tenzija, ali sam od starta znao da će biti isplativo. Zahvalno je sarađivati sa ljudima koji ti veruju“.

Dorijan Kolundžija
je zahvalan Severini što „kompromisa u radu sa njom nije bilo“:
Ona je dovoljno luda ili hrabra, vreme će pokazati, da dopusti da radimo zajedno na nečemu što je, čini mi se, sjajno realizovano“.

Mnogi su, pre svega zahvaljujući jutjubu, detaljno upoznati sa riječkim koncertom. Napomenuto je da će beogradski biti sličan, ali uz prilagođavanje gradu, dvorani, i uz neka iznenađenja. Početak će biti karnevalski, sa perjem, a na insistiranje novinara otkriveno je da će se Severina presvlačiti - pet puta. U set listi će se neći većina pesama sa aktuelnog albuma „Dobrodošao u klub“, baš kao što je to bio slučaj i pre tri i po godine takođe u Areni, sa tada aktuelnim izdanjem „Zdravo Marijo“. Taj koncert je snimljen i objavljen na DVD-u „Tridesete uživo“, uz dokumentarni film o pripremi spektakla. Dokumentarac će se, kažu, raditi i sada, ali ne samo sa beogradskog koncerta, već će obuhvatiti celu turneju.

Podsetite se Nadlanu.com kako je diskografski tekla dosadašnja Severinina karijera.

Pogledajte još