Marković: Do sledećeg marta 1200 novih radnih mesta

Kako kaže, to će, uz smanjenje nezaposlenosti, znatno smanjiti i broj siromašnih koji traže pomoć grada.

Do marta 2014. godine u Jagodini će biti otvoreno 1.200 novih radnih mesta u Industrijskoj zoni, gde će ovog proleća dva italijanska i jedan ruski investitor početi izgradnju fabrika, precizirao je Marković.

"Danas se za pomoć javilo oko 1.000 ljudi, to je za nekoliko stotina manje nego prošle godine, a to znači da su oni koji su dolazili ranije našli neki posao ili se na drugi način snašli"
, rekao je Marković.

Danas su za pomoć došli stari, bolesni kojima treba novac za lekove, samohrane majke, porodice sa više dece i svi su dobili 2.000 do 5.000 dinara, zavisno od težine socijalnog slučaja i broja dece i nezaposlenih u porodici, napomenuo je Marković.

Marković je ponovio da se, on i Jedinstvena Srbije, čiji je lider, zalažu za pomoć "majkama koje nigde ne rade a rađaju decu".

"Mi to u Jagodini radimo, trudnice od trećeg meseca trudnoće do navršene godine dana detetu, dobijaju mesečno 12.000 dinara. To nije dovoljno da se radi samo u Jagodini i tamo gde je Jedinstvena Srbija u vlasti, to treba da se radi u celoj Srbiji"
, rekao je Marković.

Tražimo da se rebalansom budžeta za ovu godinu, a ako to nije moguće da se u budžetu za narednu godinu, obezbede sredstva za majke koje ne rade i da ta sredstva dobijaju dok dete ne napuni tri godine, dodao je Marković.

Marković je najavio od 1. aprila besplatne lekarske preglede po mesnim zajednicama za sve građane.

(Izvor: B92)

Pogledajte još