Čutura pred koncert u Božidarcu: „I.D. je omaž raspadu svih naših života“

Na repertoaru će biti ceo album „I.D.“ koji je Čutura objavio tokom boravka u Engleskoj, kao i odabrani materijal sa kasnijih albuma „Nemir“ i „Tu i sad“ koji je još uvek aktuelan, a pesme sa prva tri albuma ostavljene su za neku drugu priliku. Svirka počinje u 21 h nastupom demo bendova Sivi i Front, a Čutura će biti na stejdžu u 22 i svirati do ponoći. Cena karata je, kako kaže, „proleterska“ – mogu se kupiti u pretprodaji za 300 dinara u „Feliksu“ u Sremskoj, na ulazu će koštati 500 dinara.

I.D. ćemo, praktično, promovisati posle 15 godina“, najavljuje Čutura. „Taj album je omaž raspadu vremena, raspadu svih naših života. Ima mnogo njih koji ga, na neku foru, vole sve ovo vreme.Najavili su se čak i ljudi iz Splita i Zagreba da će doći na koncert. Ko prati moj rad zna da je od tog albuma počela žešća svirka. Pored toga, kijamet je sprečio mnoge da dođu 8. decembra na koncert u Dom omladine, evo prilike da sada svrate“.

U najvećem hitu sa I.D-a, „Vrati se“ Čutura kaže: „Neobična vrsta, s’ Crvenoga Krsta nikad nisam otiš’o“, i zato...
Jako mi je drago što ću konačno, prvi put, zasvirati u svom kraju“.

Sprema se, međutim, nešto lepo i za zaljubljenike u „rane radove“ Nikole Čuturila, nešto što se dugo iščekuje.
„Imam obećanje od PGP RTS-a da će, do kraja godine, po prvi put objaviti digitalno obrađena prva tri albuma, biće tu i četiri bonus pesme“.

Čutura je 23. marta bio deo velikog spektakla u Kombank Areni. Gostovao je na koncertu Riblje čorbe u kojoj se, osamdesetih, afirmisao i kao gitarista i kao autor, i sa bendom izveo „Sutra me probudi i „Zadnji voz za Čačak“.
Bilo je super. Posvetio sam respekt u odnosu na period koji sam proveo u grupi, i drago mi je da je to bilo dovoljno značajno“.

Žestoko je zvučao Čutura na albumu "I.D.", ali se tu našlo i nešto jako romantično što se zacementiralo i u regularnoj set listi:

Pogledajte još