Katalog srpske filmske industrije za Kanski festival

BEOGRAD, 8. maja 2009. (Beta) - Filmski centar Srbije će na Kanskom festivalu, koji će biti održan od 13. do 24. maja, imati svoj štand na kome će, pored ostalog, predstaviti katalog filmskih projekata i talenata iz Srbije, napravljen specijalno za ovu manifestaciju.

Današnja promocija kataloga "Films, Projects And Talents" u Filmskom centru Srbije organizovana je u čast učešća filma Vladimira Perišića "Ordinary People/Obični ljudi" u programu "Nedelja kritike" na predstojećem Kanskom festivalu.

"Ordinary People", jedini srpski film koji će biti prikazan u Kanu, imaće 15. maja tri glavne projekcije u Palati Miramar, a u sledeća dva dana imaće još tri prikazivanja. Sam Filmski centar Srbije imaće štand u Paviljonu 137, na kome će promovisati domaću kinematografiju.

"Složenije je danas promovisati film nego ga napraviti", izjavio je za agenciju Beta direktor Filmskog centra Srbije Miroljub Vučković i ocenio da je Kanski festival pruža izuzetnu mogućnost za plasman informacija o tome šta se dešava na domaćoj filmskoj sceni - šta se od projekata priprema, šta se snima a šta je u postprodukciji.

Pogledajte još