Republikanski kongresmeni napali Bijonse i Džej-Zija zbog odlaska na Kubu

Predstavnici Floride u Kongresu, poslali su direktoru Odjeljenja za kontrolu stranih sredstava Adamu Subinu pismo u kojem traže informacije o vrsti dozvole koje je slavni muzički par dobio za putovanje na karipsko ostrvo, koje je već decenijama pod američkim sankcijama.

Američkim državljanima nije dozvoljeno da posećuju Kubu, osim ako nemaju specijalnu dozvolu američke vlade.

- Kao što znate, američki zakon striktno zabranjuje turistička putovanja na Kubu - piše u poruci dvoje kongresmena, koji podsećaju da je vlada u Havani na američkom spisku onih koje "sponzorišu terorizam" i "krše ljudska prava".

- Od američkih dolara potrošenih na kubanski turizam direktno se finansira mašinerija brutalnog ugnjetavanja kubanskog naroda - ističu Ros-Lehtinen i Diaz-Balart.

Bijonse i Džej-Zi proslavili su svoju petu godišnjicu braka na Kubi, gde je njihov dolazak izazvao ogromnu pažnju kod lokalnog stanovništva.

Tokom boravka u Havani, obišli su brojna istorijska mesta u starom delu grada koji se nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine. Tom prilikom su se slikali, razgovarali sa meštanima i ručali u obližnjem restoranu.

Izvor: Blic

Pogledajte još