Šest saveta i tajni stila Odri Hepbern

GARDEROBA
Odri je uvek nosila garderobu koja joj pristaje, nikada nije kupovala odeću većeg ili manjeg konfekcijskog broja. Stalno je isticala da joj je udobnost bila prvo merilo pri odabiru garderobe.

Savet: „Nosite ono što se vama dopada i što vam najbolje stoji. Garderobom treba da istaknete ono što je najlepše na vašem telu. Ne robujte modernim krpicama samo zato da biste ispratile trendove. Potrudite se da izgradite sopstveni stil.“

Poznata izreka slavne glumice
„Ako želiš da imaš divne usne, govori samo ljubazne reči. Za blistav pogled presudno je da tražiš samo dobro u ljudima. Vitak stas imaćeš ako deliš hranu sa gladnima. Ako želiš kvalitetnu kosu, pusti neka je češljaju tvoja deca.“


BALETANKE
Iako su cipele sa viskom štiklom oduvek bile simbol ženstvenosti, Odri je pokazala kako i u baletankama može da se izgleda prefinjeno.

Savet: „Spustite se sa štikli, lakše ćete se i brže kretati. U baletankama izgledate ženstveno, elegantno, ali i urbano. Možete ih nositi uz bilo koju odevnu kombinaciju.“

NAOČARE
Setite se Odri Hepbern u filmu „Doručak kod Tifanija“, u kom je plenila svojim ljupkim izgledom i preslatkim licem na kome su se isticale velike naočare.

Savet: „Dopunite svoju kolekciju naočara za sunce jednim modelom sa velikim staklima, jer upravo takve naočare daju ženi damski i pomalo misteriozni izgled“.

DIZAJNERI
Volela je da nosi firmiranu garderobu sa potpisom „Givenchy“ i nakit „Tiffany“ i „Cartier“, ali je često zalazila i u butike u kojima se nije prodavala dizajnerska roba. Uživala je u tome da pronalazi gotovo nepoznate modne marke i da ih upravo ona promoviše na džet-set žurkama.

Savet: „Umetnost odevanja je u tome da vešto kombinujete odeću i aksesoar, a ne u nošenju modela s potpisom nekog svetskog kreatora. Nije potrebno da sve što imate bude vrhunskog kvaliteta“.

NEGA
Odri je uvek imala uredne obrve i savršeno manikirane ruke. Make up je bio u drugom planu.

Savet: „Nije sve u šminkanju, neka ljudi oko vas primete da ste negovana i uredna osoba“.

DRŽANJE

Odraz ličnosti Odri Hepbern bili su upravo njen stav i držanje.
Savet: „Ispravite se. Dobro držanje je veoma važno za utisak koji ostavljate o sebi“.

(Izvor: Blic žena)

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.