Ne priznaju poraz: Lekićev štab podnosi prigovore

Danilović je kazao da samo u Cetinju nije potpisan 21 zapisnik, a da su se "neverovatne stvari" dešavale u Rožajama, Podgorici, Beranama, Bijelom Polju. Izborni štab Miodraga Lekića najavljuje da neće tražiti ponavljane glasanja na "brojnim mestima" na kojima su uočene nepravilnosti, već da se rezultati sa "spornih" birališta izuzmu iz konačnog rezultata nedeljnih izbora.

Danilović je saopštio da je najveći broj nepravilnosti uočen prilikom glasanja putem pisma i ocenio da "posla ima za osnovne i za državnog tužioca".

"Lekić je pobedio. Inženjering je pokušao da je otme i mi to dokazujemo", zaključio je šef izbornog štaba opozicionog kandidata.

Miodrag Lekić proglasio je pobedu na nedeljnim izborima za predsednika Crne Gore i ne priznaje izborni rezultat suparnika, kandidata vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Filipa Vujanovića. Vujanović je u nedelju prvi proglasio pobedu, a u ponedeljak je to potvrdila Državna izborna komisija (DIK) utvrđujući tesnu razliku od 51 naspram 49 odsto.

Rok za podnošenje prigovora Državnoj izbornoj komisiji ističe u sredu u 20 sati, dok se uvid u birački spisak, na čemu insitira Lekićev štab, može ostvariti do petka, 12. aprila.

(Izvor: Kurir )

Pogledajte još