Supruga ubice iz V. Ivanče puštena na kućno lečenje

Lekari su Javorku Bogdanović u subotu iz šok sobe premestili na odeljenje na kojem su joj lekari stabilizovali stanje, a juče su je otpustili na kućno lečenje.

- Mama se oseća dobro, izvele smo je iz bolnice i ne znamo kod koje će od nas dve živeti - rekla je za „Blic“ ćerka Slavica Bogdanović.

Ona kaže da će narednih dana telo njenog oca biti kremirano i da ona i sestra još nisu odlučile šta će uraditi s pepelom.

Ljubiša Bogdanović, koji je u utorak ujutro počinio masakr u Velikoj Ivanči, pucao je i sebi u glavu i posle tri dana provedena u komi preminuo u Urgentnom centru. Njegovo telo i dalje je u kapeli u Deligradskoj ulici u Beogradu i procedura preuzimanja još nije dogovorena jer su ćerke odlučile da će biti kremiran budući da ni one ni njihovi suseljani iz Velike Ivanče ne žele da Ljubiša bude sahranjen na mesnom groblju pored svojih žrtava.

Nedelju dana nakon krvavog pira, selo Velika Ivača je sasvim utihnulo. Život kao da je potpuno stao. U centru sela može se sresti tek poneki slučajni prolaznik, oborene glave. Niko ne želi da komentariše prošlonedeljnu tragediju. Meštani više i ne postavljaju pitanja niti traže razlog zbog kojeg je Ljubiša na spavanju pobio svoje suseljane i komšije.

Mučnu tišinu remete samo leleci s groblja, na kojem porodice 13 žrtava svakodnevno, kao što to lokalni običaju nalažu, svakog jutra prvih sedam dana od sahrane izlaze i oplakuju svoje najmilije. Pale sveće, tamjanom kade grobove i iznose posluženje za pokoj duše.

- Ne znamo šta će učiniti s Ljubišinim pepelom. O tome treba da odluče ćerke, mi se ne mešamo - rekao nam je jedan od rođaka porodice Bogdanović.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još