Srbija i Republika Srpska grade most na Drini

Most bi trebalo da bude završen do kraja naredne godine, najavili su ministri građevine Srbije i Republike Srpske Velimir Ilić i Srebrenka Golić.

Ilić je, posle otvaranja Sajma građevine u Beogradu, rekao novinarima da će Srbija i Srpka zajedno finansirati realizaciju tog projekta, tako što će Srbija obezbediti novac za most, a RS za pristupne saobraćajnice i infrastrukturu.

On je naveo da je Srbija već uplatila novac za izradu projekta koji radi Saobraćajni institut CIP iz Beograda, kao i da bi tender za izbor izvođača radova trebalo da bude raspisan već u oktobru.

Ilić je rekao da će tu biti samo jedan granični prelaz sa one strane Drine u Srpskoj.

Ministar građevine Srbije je kazao da će preko tog mosta Srbija i RS biti bolje povezane, kao i da će to biti jedna od najboljih veza Srpske sa Koridorom 11, odnosno budućim autoputem od Beograda prema Crnoj Gori.

On je naveo da će taj most u Srbiji biti povezan sa Koridorom 11 preko Pecke i Valjeva.

Golićeva je potvrdila Ilićeva najave, i dodala da će Srbija i RS zajedno realizovati još jedan projekat, a to je izgradnja pešačkog mosta između Zvornika i Malog Zvornika, kao i da je već pripremljena projektna dokumentacija.

(Izvor: Tanjug, B92)

Pogledajte još