Dobra vest: Nema poskupljenja školarina

"I ove školske godine školarine će ostati na istom nivou. To je dobra vest za sve studente, njihove roditelje i profesore", rekao je Obradović koji je u Studentskom kulturnom centru u Beogradu dodelio studentskim udruženjima ugovore o dotaciji.

Govoreći o dotacijama, Obradović je kazao da nije bilo lako izabrati koje projekte iz oblasti unapredjenja studentskog života i standarda dotirati s ozbirom na to da su studenti pokazali kreativnost i ponudili veoma dobra rešenja kroz projekte.

"Dotacijama želimo da pomognemo realizaciju studentskih ideja", poručio je Obradović.

On je izrazio nadu da će sredstva koja su dobila studentska udruženja biti iskorišćena na najbolji mogući način, da će ti projekti biti realizovani u 2013. godini i da će korisnici tih projekata biti zadovoljni.

Za dotaciju projektima studentskih udruženja ove godine je izdvojeno 36 miliona dinara, a kako je naveo Obradović, Ministarstvo prosvete i nauke pokušaće da iduće godine obezbedi još više sredstava za tu namenu.

Od 69 studentskih udruženja koji su se sa 149 programa prijavila za dotacije za ovu godinu, izabrano je 89 programa koje zastupa 45 studentskih udruženja.

(Izvor: Beta)

Pogledajte još