Uhapšen osumnjičeni za slanje pisma s otrovom

Mediji su preneli da je uhapšen Pol Kevin Kurtis iz Misisipija, a oba pisma su poslata iz Memfisa u Tenesiju.

Jedno pismo je bilo naslovljeno na senatora iz Misisipija Rodžera Vikera, ali na sreću, nijedno nije bilo uručeno, pošto su nadležne službe prilikom provere pošiljki ustanovile da sadrže sumnjive supstance.

Nakon preliminarnih provera u FBI laboratoriji, ustanovljeno je da su se u oba nalazile granule veoma jakog otrova ricina.

Kako javlja američka agencija, oba pisma su imala istu sadržinu.

"Kad vidite da je nešto loše, a to ne pokažete, vi postajete tihi saradnik za dalje postojanje toga", pisalo je u pismima, uz dodatak "ja sam KC i odobrio sam ovu poruku", što su reči koje su predsednički kandidati u SAD koristili tokom kampanja na kraju televizijskih spotova.

Pored senatora Vikera, još nekoliko njegovih kolega juče je prijavilo sumnjivu poštu, a dve zgrade Senata u Vašingtonu su zbog toga bile zatvorene na po nekoliko sati.

Nadležne vlasti u Americi još nisu saopštile motiv zbog koga je osumnjičeni slao pisma. Međutim, Vašington Post piše, pozivajući se na izvor u FBI da je Kurtis odranije poznat kao osoba koja je često pisala američkim zvaničnicima.

Televizije su ranije javile da FBI ne vidi vezu između ovih pisama i bombaškog napada u Bostonu.

Izvor: Tanjug/Novi Magazin

Pogledajte još