Jovanović: Nije vreme za referendum

"Prizivanje ili pristajanje na referendum je potpuno pogrešna politika i oni koji to danas rade žele da zamagle pitanje sprovođenja sporazuma, koje će biti ključno za budući kurs zemlje i početak pregovora sa Evropskom unijom", rekao je Jovanović, a navodi se u saopštenju LDP.

On kaže da nije vreme za referendum, već za sprovođenje sporazuma, reformu privrednog, socijalnog, zdravstvenog, penzionog, obrazovnog i kulturnog modela u Srbiji.

"Oni koji posle svega traže ili pristaju na referendum žele da pobegnu od najvažnijih problema Srbije koji nisu u 15 tačaka sporazuma, nego u činjenici da su nam penzioni i zdravstveni sistem kolabirali, škole ruinirane, a privreda na nivou predindustrijskog doba"
, ukazao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, zemlja mora da se okrene pravim reformama koje su deset godina gurane u stranu i izbegavane pod izgovorom problema oko Kosova.

"Dobro je da je izglasan sporazum Beograda i Prištine i to je bilo moguće isključivo zahvaljujući politici LDP-a koja je godinama, uprkos strašnom pritisku, čuvala politiku realnog i racionalnog pristupa problemu Kosova, dok su drugi rejting sebično gradili na stalnom laganju građana i zloupotrebi kosovskih Srba", istakao je Jovanović.

On je dodao da je sada prihvaćeno ono za šta se ta partija zalagala poslednjih šest godina.

"LDP je zahvalan svim građanima koji su našu politiku razumeli i podržavali, posebno onima koji su trpeli i bili izloženi nasilju i napadima zbog zalaganja za mir, mirno rešavanje problema i čistu politiku evropskih integracija Srbije. Činjenica da smo godinama bili u pravu i da smo bili iskreni prema svom narodu", naglasio je lider LDP.

On dodaje i da je neminovna velika redefinicija političke scene Srbije i kreiranje jasne alternative sadašnjoj vlasti i da ta alternativa ne može da se oslanja na one partije koje su godinama bile na vlasti i koje nisu iskoristile milionsku podršku građana koji su bili za Srbiju u Evropi i razumeli neophodnost rešavanja kosovskog problema.

"Sporazum je dobio veliku većinu u skupštini i legitiman je, iako su mnogi poslanici vladajuće većine izbegli obavezu da za njega glasaju", zaključio je Jovanović.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još