Dačić: Nisam izabran na nebeskim izborima

0

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da više niko nema prava da se skriva iza Kosova, jer bi svaki takav pokušaj završio novim egzodusom Srba.

Dačić je dodao da sporazum u Briselu upravo predstavlja ukidanje izgovora.

“Morali smo tako jer u Srbiji, zbog njene budućnosti, više niko nema prava na skrivanje. A, bogami, i nema više iza čega da se sakrije. Pogotovo ne iza Kosova. Zato što bi novi pokušaj skrivanja završio još jednim, sasvim vidljivim i ogoljenim, egzodusom. Novim žrtvama, novim gubitkom i novim porazom”, rekao je Dačić.

U autorskom tekstu za list Politika, Dačić je dodao da bi u tom slučaju Kosovo nastavilo bez ikakve osude ili odgovornosti ka Evropi, a Srbija bi ponovo bila gurnuta u “duboku balkansku rupu beznađa, nesreće, gladi i čemera”.

“I sama suština briselskog sporazuma je u tome. Da označimo početak kraja i kraj početka i da nađemo način, i načine, da uradimo ono zbog čega smo izabrani. A izabrani smo zbog toga da bi Srbija bila zemlja u kojoj ima posla, puteva, škola, bolnica, knjiga, pozorišta, lekova i zadovoljnih i ostvarenih ljudi
“, napisao je Dačić.

Premijer Srbije je rekao da je aktuelna vlast izabrana na zemaljskim izborima i za zemaljsku Srbiju, a ne na nebeskim izborima.

“Na onim nebeskim, za nebesku Srbiju, ta priča je završena. Ima i ko da bira i ko da sudi. I neka njih, a mi ćemo se baviti našim stvarima, na našoj zemlji. Bez skrivanja. I bez izgovora”, rekao je on.

Dačić je ocenio da Srbija nije više mogla da ne radi ništa, već je morala da proba da nađe način.

“I rekao sam već, mnogo smo mi mali za toliku količinu nepravde. I mnogo smo slabašni da bismo se samo krili, izgovarali i trpeli. Da ne bismo radili ništa. Da ne bi, konačno, probali da nađemo način”
, rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, taj način nije važan samo zbog Kosova, ni samo zbog Srba sa Kosova, već i zbog cele “nenaseljene, siromašne, nezaposlene i nesrećne Srbije”.

Izvor: B92, Politika

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.