Hipster-šiz: Paradajzoglavci osvajaju Japan!

Najnovija "hipster-šiz" frizura koja osvaja Japan, posebno mladalači kraj Amemura u Osaki, jeste "zreli paradajz" odnosno “kanjuku tomato” kako je zovu svi lokalni ljubitelji neobičnih trendova.

Ova frizura koja kosu na glavi šišanjem i farbanjem pretvara u "pravi pravcijati" paradajz delo je stiliste po imenu Hiro koji radi u salonu "Trick Store".

Eto, jedna od "obaveza" svih japanskih hipstera ovog proleća je da svoju kosu ofarbaju u crveno i zeleno, ošišaju i podele tako da kada ih pogledate "s visine" učini vam se da ne gledate u glavu, već paradajz.

Inače, Amemura, kako od milošte mladi zovu kraj Osake pod nazivom Amerikamura, je prava Amerika u malom sa sve replikom statue slobode, nizom programa za zabavu, prodavnica, fast foodova i svega što je obožavaocima zapadne kulture neophodno. Takođe, ako se nađete u Osaki ovo je pravo mesto da intenzivno doživite japansku pop kulturu pomešanu sa svim što dolazi iz SAD. Moglo bi se reći da je Harađuku odgovor Tokija na Amemuru u Osaki. Ili je ipak obratno?

Pogledajte još