Radna vremena prodavnica, pijaca, pošta i ostalog tokom praznika

Kako je saopšteno iz gradskog Sekretarijata za privredu, dežurne prodavnice i samoposluge 1. maja mogu biti zatvorene, dok će 2. maja raditi od 8 do 12 časova. Na Veliki petak 3. maja dežurne prodavnice i samoposluge radiće od osam do 12 časova, a u subotu, 4. maja, sve prodavnice i samoposluge biće otvorene od osam do 13 časova.

U nedelju, na Uskrs, dežurne prodavnice i samousluge mogu biti zatvorene, a u ponedeljak, 6. maja, radiće od 8 do 12 sati.

Navedeni trgovinski objekti i ostali trgovinski i zanatski objekti u dane praznika mogu biti otvoreni i raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

Ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, osim objekata brze hrane, koji se nalaze u stambenim zgradama 3. i 4. maja, mogu početi sa radom najranije u šest sati i raditi najduže do jedan sat posle ponoći i emitovati muzički program najduže do 24 sata. Ovi objekti 1, 2, 5. i 6. maja mogu početi sa radom najranije u šest sati i raditi najduže do 24 sata i emitovati muzički program najduže do 23 sata. Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrdhenog radnog vremena, od 00 do 24 sata.

Raspored, početak i završetak radnog vremena mora biti istaknut na ulazu ili na drugom vidnom mestu objekta u kome se obavlja delatnost, najmanje tri dana pre neradnog dana.

Poznavajući obaveze i navike svojih vernih potrošača i poštujući njihovo vreme, "Roda" i "Merkator" (Mercator) objekti najavljuju promene u radnom vremenu za prvomajske i uskršnje praznike.

U sredu i četvrtak 1. i 2. maja svi maloprodajni "Roda" i "Merkator" objekti radiće prema redovnom radnom vremenu. U petak, subotu i ponedeljak 3. 4. i 6. maja svi maloprodajni objekti radiće prema redovnom radnom vremenu.

U nedelju 5. maja objekti "Roda Marketa" i "Supermarketa", kao i objekat "Supermarket Premijum (Premium) Beograđanka" radiće skraćenim radnim vremenom, do 10 časova, dok je za ostale maloprodajne objekte Mekator hipermarkete, Roda megamarkete "Cash and Carry" objekte, kao i centre tehnike ovaj dan neradan.

Zelene pijace će u sredu, 1. maja, raditi od šest do 15 časova, dok u nedelju, 5. maja, neće raditi.

Jedino će u nedelju pijace "Zemun", "Gornja varoš", "Banovo brdo", "Dušanovac" i "Bele vode" raditi od šest do 13 časova, saopštavaju "Gradske pijace".

Otvoreni tržni centar (popularni "Buvljak") u nedelju, 5. maja, neće raditi, dok će ostalim danima raditi uobičajeno od šest do 20 časova. Tržni centar "Depo" u sredu, nedelju i ponedeljak, 1. 5. i 6. maja, neće raditi, dok će ostalim danima raditi od 9 do 21 čas.

"Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom - Miljakovac" radiće u sredu, 1. maja, do 15 časova, u nedelju, 5. maja, neće raditi, dok će ostalim danima raditi uobičajeno, od šest do 19 časova.

Pijaca cveća "TC Krnjača" u nedelju, 5. maja, neće raditi, dok će ostalim danima raditi uobičajeno, od osam do 11 časova.

Na Međunarodni praznik rada, 1. i 2. maja, u Beogradu će biti dežurne pošte u Takovskoj 2 , od 00 do 24 časa, kao i u tržnim centrima, najavljeno je iz JP PTT saobraćaja Srbija.

Pošta u TC u Nehrovoj 68b na 1. maj će raditi od osam do 11, a 2. maja radiće od osam do 20, dok će ona u "Delta sitiju" i TC "Ušće" raditi od 10 do 19 sati.

U TC "Novi Merkator", pošta će raditi od devet do 19 sati, a pošta u novootvorenom tržnom centru Stadion, u Zaplanjskoj 32 od 10 do 17.

Na Veliki petak, 3. maja, u Beogradu će biti dežurne pošte u Takovskoj 2, od 00 do 24 časa, u Nehruovoj 68b, od osam do 20 sati, kao i u TC "Delta siti" i "Usće" od 10 do 16 sati.

Pošta u TC "Novi Merkator", u Bulevaru umetnosti 4-6 biće na raspolaganju korisnicima od devet do 19 sati, dok će pošta u TC Stadion raditi od 10 do 17 sati.

U subotu, 4. maja, osim dežurnih, radiće mnoge pošte širom Srbije i to od osam do 14 sati.

Na Uskrs, 5. maja, non-stop će dežurati Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu i pošte na graničnim prelazima.

Drugog dana Uskrsa, 6. maja, u Beogradu će biti dežurne pošte u Takovskoj 2 , u Nehruovoj 68b od osam do 20, u TC "Delta siti" i "Ušće" od 10 do 19 sati.

Pošta u tržnom centru "Novi Merkator" radiće od devet do 19, a pošta u novom tržnom centru u Zaplanjskoj 32 raditi od 10 do 17 sati.

Izvor: Tanjug via B92

Pogledajte još