Vučić: Dobre vesti – stižu avioni

Vučić je uskršnje jutro proveo u selu Zuce kod Beograda sa pripadnicima 250. raketne brigade, i najavio unapređenje sistema, odnosno nabavku novih oružja i oruđa za Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovnu odbranu.

Vučić je rekao da očekuje unapređe prvo kod lovačke avijacije, a zatim i nabavku novih sistema za protivvazduhoplovnu odbranu.

“Biće dobrih vesti uskoro i mislim da ćemo posle 20 i više godina dobiti nove vazduhoplove najmodernijeg tipa”, rekao je ministar odbrane i naglasio da je za Srbiju veoma važno da u najskorije vreme obezbedi sigurno nebo.

On je napomenuo da je, što se kopnene vojske tiče, u regionu teško naći onoga ko može da se meri sa Vojskom Srbije.

Na pitanje novinara kako će se nabaviti sredstva za modernizaciju oružanih snaga, Vučić je odgovorio da je i inače prioritet Srbije u budućem periodu, pored rešavanja političkih problema, pre svega ekonomski razvoj i da će se pronaći najbolji mogući aranžman i modus za nabavku novih oružja i oruđa.

Ministar je ponovio da je Srbija posvećena miru, da želi da sarađuje sa svima u svetu, a da vojska treba da bude odvraćajuću faktor za svakog ko bi eventualno hteo da ugrozi našu zemlju.

Vučić je u kasarni “Major Dragutin Gavrilović” u Zucama prisustvovao i pokaznoj vežbi dežurne raketne baterije, a od pripadnika jedinice kao poklon dobio je maketu rakete “dvina”, koja je bila prvi raketni sistem kojim je Jugoslavija bila naoružana.

“Zahvalan sam što svaki dan čuvate zemlju i što ste hrabrost bezbroj puta dokazali. Ponosan sam što je 250. brigada herojska brigada i što nas čuvate, a želim vam čisto nebo i više i bolje oružje i oruđe”, rekao je Vučić na uskršnjem doručku.

Pokaznoj vežbi prisustvovali su načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković i komandant 250.raketne brigade, brigadni general Duško Žarković, koji je ministru odbrane predao raport i upoznao ga sa istorijatom jedinice.

(Izvor: B92, Tanjug)