SAD: Pronađene devojke otete pre 10 godina (VIDEO)

Američki mediji su sinoć pod oznakom "hitno" javili da su tri osobe uhapšene zbog sumnje da su umešane u otmicu devojaka.

Policija je saopštila da su pronađene žive Amanda Beri, Đina Dedžizus i Mišel Najt, koje su u razmaku od po blizu godinu dana nestale pre jedne decenije.

Sve je počelo tako što je juče popodne jedna od devojaka pozvala policijski broj za hitne intervencije 911, pošto je uz pomoć jednog od komšija pobegla iz kuće u kojoj se nalazila.

"Ja sam Amanda Beri...Vodim se kao nestala deset godina i sada sam slobodna", rekla je devojka policijskoj dispečerki, uz adresu na kojoj se nalazi.

Američki mediji javljaju da je komšija Čarls Remzi čuo povike iz kuće, videvši Amandu kako pokušava da izađe.

"Ugledao sam devojku koja je kao luda pokušavala da izađe napolje. Pomogao sam joj i odveo je u svoju kuću odakle smo pozvali policiju", rekao je Remzi.

Iako još uvek nisu poznati svi detalji cele priče i pojedinosti o tome kako su tri devojke deset godina držane u zatočeništvu, policija je saopštila da su tri osobe uhapšene u vezi sa tim.

Iako nije zvanično potvrđeno, lokalna televizija WKYC u Klivlendu, na koju se pozivaju CNN i Foks Njuz, javila je da je uhapšen Arijel Kastro (52), vozač školskog autobusa, koji je vlasnik kuće iz koje su devojke pobegle.

CNN navodi da su druge dve uhapšene osobe, čija imena nisu navedena, Kastrova braća.

Mediji javljaju da je pored tri otete devojke, iz kuće spašena i šestogodišsnja devojčica, za koju se pretpostavlja da je ćerka jedne od žrtava.

Amanda Beri je nestala kada je imala 16 godina, u aprilu 2003. godine, kada se vraćala sa posla u Burger King restoranu. Druga žrtva, Đina Dedžizus je oteta sa 14 godina dok je išla ka kući iz škole godinu dana kasnije. Mišel Najt se vodi kao nestala od 2000. godine.

Kuća u kojoj su pronađene nalazi se samo nekoliko kilometara udaljenosti od mesta sa kojih su otete, navode mediji.

(Izvor: Tanjug, B92)

Pogledajte još