Zastrašujuće: Kako danas izgleda Južna Morava (VIDEO)

Prvi film bio je razlog da se probudi svest i kod nadležnih i kod samih stanovnika koji su, bacajući đubre, zagađivali reku Južnu Moravu.

Nažalost, dve godine kasnije, isti taj potez izgleda kao da se nikada nije čistilo, što je bio razlog da članovi ovog kluba naprave novi film, nadajući se da će se ovoga puta nešto promeniti, pišu "Južne vesti".

"Pre dve godine na sve moguće adrese poslao sam kratki film 'Tužna Morava' u kome je prikazano katastrofalno stanje na toku Južne Morave kod Vranja. Taj osmominutni film uznemirio je čitavu srpsku javnost, pa i ljude iz drugih zemalja. Na servisima Jutjub i Vimeo, film je pogledalo više od 110.000 ljudi. Rukovodstvo grada Vranja i Ministarstvo za zaštitu životne sredine pokrenuli su akciju čišćenja obala reke koja je, na žalost, trajala samo dok se kamere nisu ugasile", kaže Pešić.

Zbog toga su članovi ovog kluba ponovo seli u čamac i plovili Južnom Moravom, a rezultat toga je još jedan film "Tužna Morava 2 - Stara se majka ne laže".

"Snimci su ponovo zastrašujući. Napravljeni su na istom delu reke, od Zlatokopa do Vranjske Banje", navodi Pešić.

Autori kažu da je ovaj film priča o uništenju naše najveće reke na jugu Srbije, a urađen je sa namerom da se skrene pažnja na ružnu stvarnost, u nadi da će se nešto promeniti.

(Izvor: Južne vesti)

Pogledajte još