Olimpijski šampion poginuo u zalivu San Franciska

Simpson je bio u timu švedskog "Artemis rejsinga" (Racing) koji treba da učestvuje ovog leta kao izazivač u Američkom kupu.

"Artemis rejsing" je sa "ogromnom tugom" potvrdio na svom vebsajtu da je Endru Simpson tragično preminou juče u San Francisku. On je bio deo jedanestočlanog tima na katamaranu AC72 koji se prevrnuo.

Portparolka Vatrogasne službe San Franciska Mindi Talmidž je rekla da je dvoje povređeno kada se katamaran "Artemis rejsinga" prevrnuo juče oko 13.00 po lokalnom vremenu (22.00 časa po centralnoevropskom vremenu).

Oboje su dovedeni na obalu do obližnjeg jahting kluba gde im je pružena hitna pomoć, ali je jedan od njih ubrzo zatim proglašen mrtvim. čovek koji je umro bio je pod vodom 10 do 15 minuta.

Drugi član posade zadobio je manje povrede, a ostali su na sigurnom.

Brod koji se prevrnuo je posebno izrađen katamaran dug 22 metara koji može da postigne brzine do 40 čvorova (75 kilometara na sat), tako što se izdiže iznad površine vode.

Članovi Obalske straže ne znaju zbog čega se brod prevrnuo.

"Artemis" je protivkandidat Amerikancima za najveći trofej u jedrenju, Američki kup, koji počinje u julu.

Endru Simpson, koga zovu Bart po liku sina u američkom crtanom filmu "Simpsonovi", dobitnik je zlatne medalju u jedrenju na Olimpijskim igrama 2008. i srebrne na Igrama 2012. zajedno sa Ijanom Persijem, sportskim direktorom Artemisa.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.