Obradiović: Skandalozne izjave dela crkve

On dodaje i da je nužno da država da njih reaguje.

"Reakcija je posebna, jer ono što je juče viđeno i rečeno jeste skandalozno, apsolutno neprimereno ljudima koji se bave verskim pitanjima i odgovor mora da postoji", rekao je Obradović novinarima u Domu omladine uoči debate "Razgovarajmo o Evropi".

Prema njegovim rečima, da je neko drugi rekao nešto slično, to bi bio poziv da ta osoba više ne obavlja taj posao.

"To je za mene više od skandala, jer je to par ekselans govor mržnje...Mislim da država stvarno mora da reaguje", kazao je on.

Ministar je podsetio da je u više navrata rečeno da kada neko u političkom životu Srbije koristi govor mržnje, tužilaštvo treba da reaguje.

On smatra da crkva mora da na neki način reši unutar sebe to pitanje i da je apsolutno neprimereno da crkveni velikodostojnici upućuju takve poruke.

"To govori da su oni ustvari apsolutno napustili posao kojim se bave i da se bave drugim stvarima
"
, rekao je Obradović i dodao da za to moraju da nađu drugi način.

Na protestu "Ostajemo u Srbiji" održanom u Beogradu zbog protivljenja briselskom sporazumu, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohija se, služeći moleban za Kosovo i Metohiju, molio za upokojenje vlade i skupštine, dok je penzionisani vladika Atanasije zamerio premijeru Ivici Dačiću da govori kao Zoran Đinđić, podsetivši na to "kako je Đinđić završio".

(Izvor: B92 )

Pogledajte još