Dačić danas sa Bajdenom i Bernsom

Dačić predvodi srpsku delegaciju koja je do 17. maja u višednevnoj poseti SAD. Do sada se sastao sa predstavnicima najvećih svetskih informatičkih kompanija.

Hjuit pakard, Orakl i Pejpal imaju ozbiljne namere kada je reč o saradnji sa Srbijom, izjavio je premijer juče i dodao da će građani uskoro preko PejPala primati plate.

Srpski premijer poručio je u San Francisku predstavnicima američkih IT kompanija da je Srbija politički stabilna, otvorena za biznis i da će investitori u Srbiji pronaći raskošne talente, kakvih nema nigde na svetu.

Seminar je organizovala Američka privredna komora, kako bi američkim kompanijama približila ulaganje i poslovanje u Srbiji i pozvala ih da uzmu u obzir našu zemlju kada traže potrebnu i dobru radnu snagu u inostranstvu. Vizija Srbije je da u naredne 4 do 5 godina postane tehnološki i inovacioni centar Evrope, poručio je premijer Dačić vodećim ljudima američke informatičke industrije.

"Dozvolite mi da vas pitam i možda to nije pitanje, to je retoričko pitanje - koliko je do sada premijera neke zemlje došlo u "Silicijumsku dolinu" da vama i vašim kompanijama lično upute poziv da dođete u njihovu zemlju. Ne mnogo siguran sam! Ja sam odlučio da to uradim, jer verujem u Srbiju, a mislim da ćete i vi verovati kada dođete", poručio je tom prilikom premijer Srbije.

Prema Dačićevim rečima, za ekonomski rast Srbiji strane investicije su kiseonik koji joj je potreban i to ne samo zbog finansijske dobiti, već još više zbog toga što kompanije poput američkih IT firmi donose nova znanja, nove tehnologije i nove izazove za mlade stručnjake.

Izvor: B92

Pogledajte još