Bezbednosne procene: I dalje čuvaju Tadića, Šutanovca i Snežanu Malović

Dvojcu iz Cvetkovićeve vlade pravo na službenu zaštitu isteklo je krajem januara, ali su bezbednosne procene rekle da ih "prstenovi" okružuju još šest meseci. Isto produženje dobio je i bivši šef države, ali njemu je taj rok počeo da teče 5. aprila, pošto se tad navršila godina otkako je napustio predsedničku fotelju.

Šefovi stranaka
Gotovo svi predsednici parlamentarnih stranaka u Srbiji imaju pratnju. Obezbeđenje ima i više od 20 sudija i tužilaca, nekoliko novinara, svedoka saradnika.

"Odluku o produženju pratnje telehranitelja donosi MUP ukoliko proceni da je bezbednost bivših funkcionera i dalje ugrožena. Po zakonu pravo na obezbeđenje imaju predsednik, premijer, ministri odbrane i policije, ali i ostali za koje policija proceni da im je potrebna", kaže za "Novosti“ Milivoje Mihajlović, šef Vladine kancelarije za saradnju s medijima.

U Srbiji više od 60 ljudi ima službenu pratnju. Najveći deo njih čuva Uprava za obezbeđenje ličnosti MUP. Njihovi bezbednjaci, kojih je oko 1.300, zaduženi su i za predsednika Srbije Tomislava Nikolića, premijera Ivicu Dačića, predsednika Skupštine Nebojšu Stefanovića, ministre...

U ovoj grupi nije prvi potpredsednik i ministar odbrane Aleksandar Vučić, o kome brinu "Kobre", koje su zadužene i za načelnika Generalštaba Ljubišu Dikovića.

(Izvor: Večernje novosti)

Pogledajte još