U Rumu stižu Gucci, Balenciaga, Alexander McQueen

Kering grupa će obnoviti fabriku za proizvodnju kožne galanterije luksuznih brendova, a za svakog novozaposlenog Vlada Srbije je kroz Program finansijske podrške odredila subvencije od 8.000 evra.

Dinkić je nakon potpisivanja rekao da je Srbija dobila još jednog jakog investitora, a fabrika kože iz Rume najboljeg mogućeg strateškog partnera i da će se u Rumi proizvoditi brendovi kao što su Guči i Puma, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede.

"Ovo je sličan poduhvat u industriji kože i obuće, kao što smo imali svojevremeno kad smo doveli Fijat u Zastavu. Ono što je Fijat za Zastavu to je Kering grupa, odnosno Guči za fabriku kože u Rumi, dakle, najbolji mogući strateški partner", rekao je Dinkić. On je dodao da Vlada Srbije snažno podržava razvoj industrije i da će 120 ljudi ovde imati siguran posao i sigurne plate, a proizvodi brendova poput Gučija i Pume koji će se proizvoditi u Rumi, prodavaće se u celom svetu.

Dinkić je naveo da će realizacijom ove investicije Srbija imati bolji imidž u svetu, a Ruma postati privlačnija za ostale investitore. Prema njegovim rečima, fabrika će raditi u skladu sa najmodernijim svetskim standardima, a predviđene su i investicije u zaštitu životne sredine.

"Prvi put, u ovoj fabrici biće izgrađen čistač otpadnih voda, što je bio u Rumi jedan od većih problem u prethodnim decenijama", rekao je Dinkić.

Investitor, Kering je svetski lider na polju odeće i modnih dodataka koji je razvio grupu jakih luksuznih, sportskih i lajfstajl brendova: Gucci, Bottega Veneta, Saint Laurent, Alexander McQueen, Balenciaga, Brioni, Christopher Kane, Stella McCartney, Sergio Roši, Boucheron, Girard-Perregaux, JeanRichard, Qeelin, Puma, Volcom, Cobra, Electric i Tretorn.

Kering grupa je prisutna u više od 120 zemalja. U 2012. ostvarili su prihod od 9,7 milijardi evra i imaju 33.000 zaposlenih.

(Izvor: Kurir )

Pogledajte još