Agent FBI ubio osumnjičenog za bostonski napad

Ubijen je Ibrahim Todašev, koji je u Orlandu na Floridi ispitivan o povezanosti sa osumnjičenima za eksploziju 15. aprila, braćom Tamerlanom i Džoharom Carnajevom, tokom međunarodnog maratona u Bostonu, kada je život izgubilo troje ljudi i ranjeno više od 250 ljudi, prenosi Rojters.

Za organizaciju terorističkog akta, osim poginulog u razmeni vatre s policijom Čečena Tamerlana Carnajeva (26), optužen je i njegov brat Đohar (19), koji je trenutno u zatvoru.

Todašev je, prema izveštajima, napao agenta FBI koji je u njega pucao i ubio ga.

Prijatelj Todaševa, Husen Taramov, rekao je tamošnjim medijima da je 27-godišnji Todašev poznanik Tamerlana Carnajeva i da su se obojica bavila borilačkim veštinama, preneo je Rojters.

Predstavnik FBI-ja Dejv Kuvertir nije potvrdio identitet ubijenog, niti njegovu povezanost sa eksplozijom u Bostonu.

"Trenutno reagujemo na incident sa pucnjavom u koji je umešan specijalni agent FBI-ja", rekao je Kuvertir, dodajući da se očekuje da će u roku od 24 sata iz Vašingtona u Orlando stići nadležni tim Biroa.

"Incident se desio u Orlandu na Floridi. Agent se sreo sa osumnjičenim obavljajući službenu dužnost. Osumnjičeni je mrtav. Nemamo druge detalje u ovom trenutku"
, rekao je on.

Izvor: B92

Pogledajte još