Topola: Umesto pred matičara, zajedno otišli u smrt

Tugu je nemoguće opisati jer je vest o tragediji preduhitrila venčanje koje su Marko i Neda planirali.

U sudaru u nedelju kod tunela Ivica, na putu između Žabljaka i Šavnika, oko 19 sati povređeni su i Zoran Jovović (44) i Biljana Jovović (41), sestra nastradale doktorke. Teško je povređen i vozač „pasata“ Milenko Ćosović (31) koji je u stanju kome primljen u pljevaljsku bolnicu, a potom prebačen u Podgoricu.

Ugrožen život vozaču „pasata”
Vozač „pasata” Milenko Ćosović (31) bio je sam u automobilu nikšićke registracije, a u bolnicu je, po rečima direktora Klinike za neurohirurgiju Novaka Lakićevića, primljen sa nagnječenjem mozga, teškom povredom koja mu ugrožava život. Načelnik pljevaljske bolnice dr Zoran Tabaš potvrdio je juče „Blicu” da je Zoran Jovović pušten na kućno lečenje, dok je njegova supruga Zorica operisana i biće zadržana u bolnici još neko vreme. Reporter „Blica” pokušao je juče da poseti povređene Jovoviće, ali su uprava bolnice i rođaci Jovovića rekli da su oboje u stanju šoka i jakog stresa i nisu u stanju da razgovaraju. Tužilaštvo i policija još nisu saopštili šta je uzrok stravičnog čeonog sudara „pasata“ NK AF685 i „fijata“ novosadskih oznaka NS 018DM.

U kući na obroncima Oplenca, u Topoli, zatekli smo Smilju Kakašić, strinu nastradale doktorke.

Seli su u auto i otišli u Dubrovnik, u subotu. Nadin stariji sin Vlada radi na brodu koji je ovog vikenda uplovljavao u Dubrovnik i zato su pošli da se vide. Proveli su zajedno jedan dan, rastali se, brod je isplovio, a oni su krenuli kući, u Topolu. I tad se dogodila ta nesreća... Saznala sam na televiziji da su poginuli“, priča Smilja, između jecaja i suza.

Vlada je vraćen s broda, treba da dođe u Crnu Goru, a onda u Topolu. Nada je bila dobar lekar, specijalista je opšte medicine, primarijus, bila je ranije i direktorka Doma zdravlja“, priča Smilja.

Marko Ignjatović i Neda Popović upoznali su se u kafiću „M”, u centru Topole, gde su zajedno radili. Vlasnik lokala Milan Vuković kaže da su „tražili par slobodnih dana“ za to putovanje.

Otišli su, nisam se protivio jer sam znao koliko Marko želi da vidi brata. On radi na kruzeru, turističkom brodu, već par godina. Javio se da dolazi u Dubrovnik, pa su pošli da ga vide. Rekao mi je da će im prirediti neku zakusku na tom brodu, da zajedno provedu lep dan. Bilo mi je drago, a za posao u kafiću sam se snašao. Kod mene su se upoznali, zabavljali su se... Rekli su mi da planiraju venčanje. Neda je radila i istovremeno studirala, a Marko je hteo da je odvede kod sebe, u kuću u kojoj je živeo s majkom. Voleli smo ih, svi... u šoku smo otkad se saznalo za tragediju“, priča Milan Vuković.

Neda je stanovala u zgradi par stotina metara dalje. Njena dva mlađa brata nisu imala snage da izuste ni reč. Sestra je svojom zaradom pomagala celoj porodici, sada obamrloj od bola i nemoći da se suoči s istinom. Hitna pomoć je nekoliko puta intervenisala, ali za tugu u Topoli - nema leka.

Izvor: Blic

Pogledajte još