Dramatično na pregovorima u Briselu: Priština odstupila od plana primene sporazuma

Kako je Tanjugu u tim izvorima rečeno, situacija je dramatična jer je Priština potpuno odstupila od plana sprovođenja sporazuma u svih pet radnih grupa.

U istom izvoru je rečeno i da beogradska delegacija ni za slovo neće odstupiti od onoga što je napisano u planu implementacije briselskog sporazuma.

U sedištu Evropske unije u Briselu su, posle popodnevne pauze, nešto pre 19 sati, nastavljeni pregovori timova za primenu Sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Pregovori dva tima započeli su danas u 11 sati.

Na čelu beogradskog tima je šef vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, koji je ujedno predsednik Odbora za implementaciju sporazuma koji je 19. aprila potpisan u Briselu. Kosovski tim predvodi potpredsednica vlade Edita Tahiri.

Osim Vulina, u timu su i ministar pravde Nikola Slaković, generalni sekretar vlade Veljko Odalović i dva visoka funkcionera Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, pomoćnik ministra Mladen Kuribak i zamenik direktora policije Branislav Mitrović.

Uporedo s razgovorom timova za primenu sporazuma, u zgradi Evropske službe za spoljne poslove u Briselu će se sutra voditi i tehnički dijalog o električnoj energiji i telekomunikacijama.

(Izvor: Tanjug, B92)

Pogledajte još