Vučić: Šta ćemo kada prodamo Telekom!?

“Ako njime smirimo socijalne tenzije, šta ćemo da radimo za godinu dana, za dve? Ne prodaje se nešto samo radi prodaje. Problem je što nemamo projekte u koje bismo te pare uložili. Ako bi otišle u plate u javnom sektoru, to bi bila prava katastrofa za Srbiju. Deficit bi dodatno skočio, a resurs poput „Telekoma“ bio bi potrošen nizašta”, rekao je za Novosti Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade

Vučić podseća da je prethodna vlada želela da proda „Telekom Srbija“ za 1,4 milijarde evra, dok je najviša ponuda bila 1,1 milijardu evra.

"Mislim da smo, bez obzira na to što je „Telekom“ nakon toga temeljno uništen do dolaska Predraga Ćulibrka na čelo kompanije, u stanju da postignemo višu cenu", ističe prvi potpredsednik.

Prema njegovim rečima, Srbija nema problem sa likvidnošću, i nemamo problem da isplatimo plate i penzije danas. Imamo probleme sa deficitom, kao i sa nedostatkom privredne aktivnosti. Hoćemo da uložimo u fabrike, u proizvodnju, ali nemamo projekte u kojima bi se zaposlilo hiljadu ljudi.

Pogledajte još