Tužilac promenio krivično delo: Filipoviću preti i do 40 godina zatvora za napad na Danilovića

„Po mom savetu juče je na saslušanju u policiji branio ćutanjem, nakon saznanja da mu je delo prekfalifikovano pre nego što je saslušan. Ne mogu sada da prejudiciram kako će se braniti pred istražnim sudijom. Za delo za koje je sada osumnjičen propisana je i maksimalna kazna zatvora“, kaže za “Blic” advokat Jugoslav Tintor, branilac Filipovića.

On tvrdi da je Filipović uhapšen u trenutku kada je krenuo da se preda u policijsku stanicu Čukarica gde je i priveden nakon hapšenja na mostu “Gazela”. Policija mu je odredila zadržavanje od 48 sati nakon čega će biti priveden kod istražnog sudije.

Branko Filipović Fido, koji je 18. maja u svojoj kafani „Kafanica“ na Košutnjaku nožem ranio Predraga Danilovića, uhapšen je oko 13.30 sati u Beogradu, saznaje "Blic". Filipović je uhapšen na izlaznoj rampi mosta "Gazela" ka Bulevaru vojvode Mišića.

Njega su priveli pripadnci interventne policije, koji su obavljali redovnu kontrolu. Zaustavljen je u automobilu u kome nije bio sam, a njegov saputnik je takođe priveden. Filipović je sproveden u policijsku stanicu beogradske policije gde ćemu biti određeno zadržavanje od 48 sati zbog sumnji da je počinio krivično delo nanošenje teških telesnih povreda opasnih po život.

Filipović je bio u bekstvu od 18. maja kada je nožem izbo svog najboljeg prijatelja Predraga Danilovića. On je svom advokatu ostavio pismo u kome se izvinio za napad, ali nije objasnio razlog.

"Želim da se izvinim Saši (Predragu Daniloviću) i njegovoj porodici zbog svega što se desilo te noći i stanja u kojem se on trenutno nalazi. Sam događaj ne želim da komentarišem", napisao je u pismu Filipović.

Svetlana Danilović, supruga povređenog košarkaša, rekla je da je Saša povređen, kada je pokušao da obuzda prijatelja Filipovića koji je u jednom trenutku večeri postao agresivan prema svojoj devojci Sanji. Ona je napomenula da ovo nije prvi incident Filipovića i da je njen suprug uspevao dosad da ga obuzda.

Policija je prvo privela Dragana Đurišića - Kokana, kuma ranjenog košarkaša, ali ga je kasnije pustila.

Te kritične noći u restoranu “Kafanica” na Košutnjaku provodio sam veče kao i bezbroj puta ranije. Došao sam oko 23.30 časova. Na čelu stola, kao i obično, u prijateljskom odnosu zatekao sam do tada dva “vanredno” dobra prijatelja, Sašu Danilovića i Branka Filipovića, koji, to podvlačim, nisu kumovi“, ispričao je za svojevremeno za "Blic" Dragan Đuričić.

Izvor: Blic

Pogledajte još