Greška teška: Forbs "olakšao" saudijskog princa za 10 milijardi dolara

Bin Talal koji je jedan od najbogatijih biznismena na svetu, tvrdi da je Forbs potcenio njegovo bogatstvo za 10 milijardi dolara pošto ga je smestio na 26. mesto godišnje liste najbogatijih ljudi.

Procena od 30 milijardi smestila bi ga među 10 najbogatijih ljudi na planeti, piše Gardijan.
Princ je naveo da Forbs širi neprecizne i netačne informacije i sudu u Londonu podneo je tužbu zbog klevete protiv izdavača tog časopisa i dva novinara.

- Ne tužim ih zbog svog bogatstva već zato što optužuju Saudijsku Arabiju da je izmanipulisana, jer nemamo kockarnice. To je neprihvatljivo - rekao je Bin Talal za "Sandej telegraf". Bin Talal tvrdi da je list naneo štetu njegovoj reputaciji i finansijama njegove kompanije Kingdom holdings.

Njegova kompanija kontroliše investicije i ima udeo u Eplu (Apple), Fejsbuku, Tviteru, a vlasnik je i više luksuznih hotela u Njujorku i Londonu.

- Iznenađeni smo zbog prinčeve odluke da tuži Forbs, posebno zato što je to uradio u Velikoj Britaniji, jurisdikciji koja nema ništa sa našom nedavnom pričom koja je pokrenula pitanja o njegovom bogatstvu - rekao je Gardijanu portparol "Forbsa".

"Forbs" je procenio Talalovo bogatstvo na osnovu poznatih investicija umesto na osnovu vrednosti deonica njegove kompanije.

Izvor: Beta

Pogledajte još