Pogledajte: Devojke iz izraelske vojske polugole plesale sa oružjem (VIDEO)

0

Nedelju dana nakon što su u dva navrata u tabloidima širom sveta obljavljene seksi fotografije izraelskih devojaka na odsluženju vojnog roka, na društvenim mrežama se pojavio video snimak, na kome igraju razgolićene. "Igrajte kao prostitutke oko šipke!", savetovala je jedna devojka na početku snimka.

Za razliku od ranijih fotografija, identitet snimljenih na videu nije poznat, kao ni datum kada je snimljen.

Na klipu jedna devojka kaže svojoj prijateljici da će postaviti snimak na Fejbuk i upozorava je: “Ja ću te aploudovati, ne bi trebalo da gledaš snimak. Učiniću to i tagovati te”.

Na snimku se vide devojke kako igraju, neke u donjem delu uniforme, jedna samo s tangama, s oružjem u ruci ili u blizini.

Nakon što su prošlonedeljnje fotografije izazvale čitavu buru reagovanja, ne samo u Izraelu i nazvane dubiozno Gaza strip( po engleskom nazivu pojas Gaze, izraelska armija je osudila takav potez, ističhuci da se kosi s etičkom kodeksom vojske.

Mnogi mediji širom sveta objavili su te fotografije s licima koja nisu zamagljena, već se vide.

Armija je nekoliko dana kasnije najavila da će uvesti nove propise za korišćenje društvenih mreža odnosno da će one biti zabranjene za pripadnike tajnih jedinica, mada je istkala da to nema veze s fotografijama.

Nisu međutim svi osudili ponašanje devojaka. Bivša izraelska vojna cenzorka Rahel Dolev je izjavila da nije bila šokirana, već je rekla da ima slične fotografije u svom albumu zaključanom u magacinu.

Izvor: blic.rs

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.