Edvard Snouden uživo odgovara na pitanja o američkoj špijunaži

0

Edvard Snouden, bivši radnik CIA koji stoji iza, do sada, najvećeg razotkrivanja špijunaže koju je obavljala američka Nacionalna bezbednosna agencija trenutno odgovara uživo na sva pitanja u vezi afere na sajtu Gardijana.

Iako ga sve agencije sveta traže i iako postoji velika pretnja da će tako biti pronađen i uhapšen, Edvard Snouden odlučio se da odgovori na sva pitanja koju javnost može da ima o špijunaži američke Nacionalne bezbednosne agencije, i to uživo na sajtu Gardijana.

Prvo što je prokomentarisao je bila kampanja Sjedinjenih Država gde njega žele da prikažu kao izdajicu rekavši da“to rade svima onima koji otkriju njihove tajne“. Prema njegovom mišljenju američke vlasti to rade da bi bilo uništena svaka mogućnost fer suđenja u toj zemlji, i da je otišao iz Sjedinjenih Država „ne da bi pobegao od pravde, već zato što misli da može više dobra da uradi sa slobode nego iz zatvora“.

Snouden, koji je prethodno rekao da je pre objavljivanja detaljno pregledao svaki dokument da bi osigurao da je od javog interesa, ponovio je da ni u jednom trenutku nije objavio nešto što bi ugrozilo bezbednost Sjedinjenih Država.

“Nisam otkrio ni jednu akciju SAD protiv nekih legitimnoh vojnih ciljeva. Samo sam ukazao da je NSA hakovala civilne infrastrukture kao što su univerziteti, bolnice, kao i privatne firme, a to kriminalno delo je loše bez obzira ko je meta”, istakao je Snouden.

Ako želite nešto da pitate Edvarda Snoudena, možete to uraditi na sajtu Gardijana.

izvor: Novi magazin, Guardian

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.