Obradović: Podneću ostavku tek kad se utvrde činjenice, pozivi za moju smenu su politički

"Lako ću ja podneti ostavku predesedniku vlade, Vladi i skupštinskoj većini koja me je izabrala. Ja mam posao profesora i imam političku budućnsot. A činjenica da moju smenu traži i Demokratska stranka svemu daje politički motiv. Zdušno su se upregli da dokažu da odlaganje polaganja nije dobar potez, a šta ćemo da radimo sada, kada se vidi da su rezultati iz srpskog isti kao prošle godine, ako ne i lošiji? Glavno pitanje je ko je učionio krivično delo", rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, ako je za curenje testova odgovoran neko iz njegovog ministarstva, biće smenjen, a na policiji i Upravi kriminalističke policije je da utvrdi krivac.

Ministar prosvete je rekao da se u ponedeljak popodne došlo u posed dokumenta koji je fotokopija originala testa za polaganje mature i da je zato doneta odluka da se pomeri polaganje testa.

Prema njegovim rečima, nema dokaza, kada je reč o testovima iz srpskog jezika, da su se dogodile bilo kakve malverzacije.

Obradović je poručio deci i roditeljima da se skoncentrišu na polaganje ispita i da testove polažu što bolje.

Obradović je rekao da je razgovarao sam sa predsednikom Republičke upisne komisije Zoranom Kostićem, čija je obaveza da utvrdi jutros da li je obavljena valjana distribucija materijala da bi se obavilo polaganje testa.

Ministarstvo prosvete saopštilo je sinoć da su netačni nezvanični navodi da je sadržaj novog-ponovljenog testa iz matematike već poznat i da je ilegalno objavljen na Internetu.

Izvor: blic

Pogledajte još