Posle višečasovne potere na prelazu Ranče uhapšen švercer droge

Navodi se da je u pitanju prvu zajedničku akciju, koja je usledila posle dogovora direktora policija Crne Gore i Srbije, Slavka Stojanovića i Milorada Veljovića, o formiranju zajedničkih istražnih timova.

Crnogorska policija je saopštila da su kolege iz Srbije danas službenim vozilom bili u poteri za Đ.B. koji je upravljao vozilom marke "Mini", podgoričkih registarskih oznaka, kada je oko 11.30 probio zaštitnu rampu na graničnom prelazu "Ranče" i nasilno ušao u Crnu Goru.

Službenici policije Srbije su, zajedno sa kolegama iz Crne Gore, nastavili poteru za Đ.B. na crnogorskoj teritoriji. Kako se navodi, Đ.B. je zaustavio vozilo na nekih pet kilometara od granice, izašao iz automobile i nastavio bekstvo.

Službenici Centra bezbednosti Pljevlja, koji su bili na vezi sa kolegama iz granične policije, sproveli su pretragu terena i oko 14 sati pronašli i uhapsili Đ.B. u selu Otilovići. Policija je pretresom vozila koje je Đ.B. koristio u bekstvu, pronašla kilogram heroina, sakriven u specijalnom bunkeru ispod prednjih vrata.

"Aktivnosti policija Srbije i Crne Gore ukazuju na sumnju da je Đ.B. imao nameru da manji deo heroina preproda na crnogorskoj teritoriji, a da veći deo prokrijumčari do zemalja zapadne Evrope", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će Đ.B. uz krivičnu prijavu, biti predat Višem državnom tužiocu u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo neovlašćene proizvodnja, držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

Izvor: blic

Pogledajte još